Bunkeren III

Vrijdagavond wordt ik gebeld. Ik hoor licht gekraak aan de andere kant van de lijn. Daarna komen alleen de volgende woorden door….. Boulderen, zon en Ijmuiden. Ik roep JA!

Dus daar gaan we op zaterdag ochtend op weg naar Ijmuiden de zon tegemoet. Het is toch al weer een aardige tijd geleden dat we op de bunkers aan het rommelen zijn geweest. En nu het weer het weer toelaat zijn we ook heel erg goed gemutst.

Weer gaat de telefoon…. Het zijn Ruud en Anique ze komen iets later. Ze staan in de file en komen iets later. En vandaag is dat zeker geen straf. Dan kan ik nog een beetje aan het kleurschema werken ;-) Een half uurtje later draait Ruud z’n bolide de parking op.

Ruud heeft een heerlijk ontbijt mee. Paling en haring heel toepasselijk. Nadat Ruud en Anique ontbeten hebben gaan we richting de bunkers.

Heee zat daar niet eerst… Jep, het blijkt maar weer dat moeder natuur de dingen soms zo maar kan veranderen. Het blijkt dat er hier en daar een beetje zand is bijgekomen en op andere plekken en heel wat minder zand ligt.

Super! Er is een nieuwe wand bijgekomen waar toch nog heel wat mogelijkheden opzitten. Prachtig. Eerst maar even een beetje opwarmen met wat makkelijk spul. Nog een beetje stijf van de vrijdagavond sessie begin ik aan de eerste boulder. Hhmmm voelt goed dat beloofd nog wat voor vandaag. En het weer is ook nog super. Heerlijk zonnetje en een licht briesje.

Na op wat bekende boulders warm geklommen te hebben toch maar even kijken bij het nieuwe wandje om te kijken wat voor interessante boulders we kunnen verzinnen. In ieder geval zijn er twee duidelijke lijnen die erom vragen om ontmaagd te worden. Ruud doet al snel de eerste en na een paar pogingen ook de tweede die er prachtig uitziet. Mooie bewegingen op hele kleine scherpe randjes! De eerste heb ik redelijk snel te pakken maar de tweede zit er helaas niet in vandaag. Maar is een mooi project voor de volgende keer. Anique zit de boel eens goed te bestuderen en waagt toch ook maar een poging. Ze komt dynamisch aan op het eerste randje en kan daarna nog 1 beweging maken maar hij is voor deze keer toch iets te pittig. Maar die gaat ze zeker de volgende keer toppen.

Ruud weet nog een mooi project voor mij en wijst mij aan waar ie zit. De boulder begint op een redelijk groot gat en gaat door naar een tweevingergat of drie als je wat subtieler vingers heb. Vanuit het gat blok je door naar een kleine kiezel. Klein puntje pakken voor rechts en dan je voeten rustig omhoog zetten. Dan door naar een opstaand randje opzij pakken en dan voet hoog en door naar de eindbak. Geweldige bewegingen! Ik heb er enorm veel zin in om deze te gaan toppen. Na een beetje uitwerken ben ik eruit. Ik weet hoe ok hem ga doen.

Gat, randje voet, rechts door naar gat, links mono als intermediair en dan door naar de kiezel. Rechts kleine puntje fixeren linker voet hoger rechts hoger rustig gaan staan en het opstaande randje met rechts. Bijpakken en opzij pakken voet hoog en.. allememagies das best al hoog, afblokken op het randje en de eindbak. YES! Super! Geweldig dit is toch wel 1 van de mooiere boulders die hier zit. Ik sta bovenop met knikkende knieën en ben zo blij als een kind. Mijn dag kan niet meer stuk.

De kant er links van staat nog op Ruud zijn verlanglijstje en die gaat er ook aan vandaag. Ook weer hele mooie bewegingen en een heel spannend eind waar je er eigenlijk niet meer uit wil komen vallen.

Al met al is het een prachtige dag geworden die we met een wijntje op het terras hebben afgesloten. We hebben een super zaterdag gehad. En nu maar hopen dat er nog veel meer van dit soort dagen gaan komen.

Zie hier de foto’s van de schitterende dag.

Update
Ik hen nog een paar foto’s gekregen die Ruud gemaakt heeft en er natuurlijk bij gezet.