Bunkeren

Wat doe je op zondag als je brak bent en je kans maakt om je te vervelen! Juist ja, je gaat boulderen! Maar dan niet in zo’n suffe hal maar lekker buiten.. Tsja dan kun je natuurlijk in de auto springen en 6 uurtjes karren om je een middag helemaal uit te leven, maarrr……….

Er is nu een alternatief! Nahja een kleintje dan, boulderen op de bunkers in Ijmuiden. Een soort van bunkeren dus.
En laat het nou net vandaag erg lekker weer zijn en wij wel in waren voor een uitje. Dus vanochtend om half 10 ging de telefoon ik nam op en Kees sprak de magische woorden : “Dirk en ik benne der met een 20 minuten, hep jij de koffie klaar?”. Een uurtje later zaten we in de auto om naar Ijmuiden te gaan waar Ruud en Anique al bezig waren.

Ik ben hier een paar weken terug ook al geweest. Toen vond ik het ook al geweldig. En deze keer is niet veel anders. Ondanks dat het maar enorme betonnen blokken zijn hebben ze toch hele pure lijnen. En daardoor kun je prachtige boulders verzinnen. We hebben er de vorige keer al aardig wat gedaan, maar Ruud weet te melden dat hij toch weer wat nieuwe lijnen geopend (of heropend, wie zal het zeggen) heeft.

Soms is het nadeel dat je een prachtige lijn hebt gezien hebt, maar dat tijdens het proberen zoveel afbreekt dat er eigenlijk niet de boulder overblijft die je in gedachte had. Het andere nadeel is dat het best wel scherp is maar gelukkig minder scherp dan het beton van Spaarnewoude. Voor de rest zijn er alleen maar voordelen! En er is nog genoeg te openen, te herhalen en te projecten. Al is een beetje lengte bij sommige boulders wel een voordeel…
En als het zonnetje dan ook nog eens schijnt heb je gewoon een perfecte dag. Net zoals vandaag!
Een kleine impressie:

Bunkers_Trips_1 Bunkers_Trips_2 Bunkers_Trips_3 Bunkers_Trips_4 Bunkers_Trips_5