Duisburg Augustus 2012

Woensdag sms van Kees: “Morrie buur, zaterdag klimmen in Duisburg ?”. Ik: “Weljaat, lijkt me een heel goed plan om daar eens te kijken!”.

We hadden gehoord dat je daar kon klimmen op de muren van een oude staalfabriek. En dat had onze interesse wel gewekt. Zeker nadat we foto’s van het gebied hadden gezien.

Dus wij zaterdag in de auto op naar Duisburg. Na 2,5 uur sturen reden we de parkeerplaats op. En allemachtig wat was het druk! Bleek dat er een 24 uurs race aan de gang was. Overal gasten op mountain bikes die rondjes aan het rijden waren. Je moet er maar zin in hebben ;-)

Om de dag maar goed te beginnen besloten we om eerst maar op het terras een bakkie met appelgebak te doen. Dat werd een emmer koffie met een hele taart! We zagen er zeker hongerig uit ?!? Dan maar eerst even de taart er weer af lopen. Kortom 53458621876479 treden later stonden we boven op de oude smeltoven om te mogen genieten van een mooi uitzicht. Voor al diegene die oude industriële machines en gebouwen geweldig vinden moeten zeker eens een kijkje gaan nemen in Duisburg. Ik denk dat je dat wel geweldig zou gaan vinden.

Voor iedereen die zich afvraagt of we wel geklommen hebben…. Ja dat hebben we wel maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we ouwe mannen beginnen te worden (of gewoon watjes zijn). Na 6 routes te hebben gedaan waren we allebei helemaal gaar, stuk, kapot, verkrampt, un so weiter. Warm weer, veel voeten werk, kleine scherpe randjes, krappe schoenen en vervellende vingertoppen is geen goede mix. En als je dan misschien ook nog iets te hard van stapel loopt in het begin dan is de koek snel op (voor de jongeren onder ons, dat is een oud spreekwoord).

Uiteindelijk heb ik toch wel lekker geklommen. Misschien niet zo heel veel routes maar toch wel een paar mooie routes gedaan. Er zat er maar 1 tussen met die niet op het conglomeraat was maar op plastic klimgrepen. Dus komen we graag nog een keertje terug om nog wat andere routes te proberen. Al met al een mooie dag en zeker voor herhaling vatbaar.

[highslide:35]

2 antwoorden
  1. Lisette
    Lisette zegt:

    HEY Juri, net ff je stukje gelezen, was nieuwsgierig geworden naar Duisburg. Klinkt allemaal supercool, en mooie pics, leuk man. XXL

Reacties zijn gesloten.