NK Boulder 3 2012

De laatste kwalificatie voor het NK Boulder 2012 was in Sittard bij Graviton. Met een auto vol met fans gingen we op route. 2 uur mooi zitten, dom kijken en overal bar van opzien (red: knikkebollend volk in de auto dat amper hun ogen open kon houden).

Bij aankomst was iedereen nog steeds pittig brak. Dus tijd voor een koppie en dan maar eens een rondje doen en hopen dat we na een veeels te korte nacht een beetje wakker konden worden. Na het bekijken van de boulders hadden we een strijdplan. Gewoon ff alle harde boulders en het zou kaassie wezen. Dat plannetje was bijna gelukt. Helaas viel Kees er net buiten, grrrrrr. Als ie nou net die ene nog had kunnen doen. Maar uiteindelijk kunnen we wel enorm trots zijn op onze man uit Oosterblokker. Hij heeft echt alles gegeven! Tot bloedende vingers aan toe! Zag ik daar nou een stukje bot uitsteken ?

Het jammere aan de wedstrijd was wel dat de boulders voor de mannen wat te makkelijk waren waardoor er teveel doorgingen naar de grand finale. Het werden er uiteindelijk 13 ipv de beoogde 8. En de finale boulders waren ook iets te makkelijk. Voor ons als toeschouwers schoot het wel lekker op zo maar het is toch mooier om te zien dat de mannen en vrouwen er nog een beetje moeite voor moeten. Uiteindelijk was er nog een superfinale nodig om de winnaar te kunnen aanwijzen.

We hadden alleen de pech dat het helaas niet echt mogelijk was om zelf ook wat te boulderen. Er zaten alleen boulders in voor de kwalificatie. En geen extra boulders zoals bij de wedstrijd in het nieuwe thea.

Mocht je een keer in de buurt zijn van Graviton en je boulder schoenen mee hebben, dan zou ik er zeker een keer gaan boulderen. Graviton is een mooie ruim opgezette boulderhal met een gezellige bar. Helemaal top.

Na een mooi dagje in deze hal doorgebracht te hebben was het weer tijd voor de terugweg. Gingen we stoppen bij een grote gele M of kozen we toch voor iets anders ? Moeilijk, moeilijk, moeilijk! Op aanraden van Kim is het een pizzeria geworden in A’dam.En daar hadden ze heerlijke pizza’s! Uitstekende keuze Kim!

Moe maar voldaan genoot iedereen nog van z’n ijsje na een mooie dag. En in het sprookjesachtig maanlicht dook iedereen heerlijk z’n bedje in om alvast te gaan dromen van de mooie blokken in bleau.

Kees heeft ook nog zijn epos van de boulderwedstrijd gegeven. Zijn bitterzoete verhaal staat op www.keesmak.nl

[highslide:37]