Zomer Vakantie

Net weer terug van heerlijke 3 weken vakantie.

De vakantie begon al geweldig met de autocross in Oosterblokker! Het Oosterblokker cross comité had weer alles perfect geregeld. Het begon met een stevige bui maar nadat de party tenten waren gearriveerd kon het feest beginnen. ’t Klokhuis, de Pub en de Sckuit waren van de partij en ik had al gemerkt tijdens de kermis dat die van een biertje hielden en dat was deze keer niet anders. Wat was ik weer allemachtig stik aan het eind van de dag. Gelukkig was ik niet de enige die de volgende dag een beetje lastig z’n bed uit kon komen hahaha.

Nadat de drank de volgende dag was uit gewerkt de auto in gestapt en naar Bleau gereden. Onderweg een hoop regen gehad en we hoopten maar dat het droog zou zijn. Helaas nog wel ’s avonds de tent in de regen op moeten zetten maar de volgende dag waren onze gebeden gehoord. Prachtig weer en niet te warm om wat te doen!

We hebben wat gebieden bekeken waar we nog nooit geweest waren en ik heb eindelijk eens het kasteel in Bleau aan de binnenkant gezien. Een heerlijke week. Als verrassing voor Kees z’n moeder zijn we op zaterdag even op en neer geweest naar Nederland om haar te feleciteren met haar 50ste verjaardag. Ze was behoorlijk overdonderd toen ze ons zag. Kortom een heerlijk start van de vakantie waar natuurlijk ook weer een sfeer impressie van gemaakt is… Na een erg gezellige verjaardag de volgende dag weer terug naar Bleau voor nog een paar dagen relaxen. Helaas helaas de regengod had het weer eens gewonnen van de zon en hadden we een verplichte rustdag. Gelukkig was het de volgende dag iets beter waardoor we het rubber toch weer aan de voeten konden doen. Omdat het weer niet helemaal meezat besloten we naar Annot te gaan. Ik was er nog nooit geweest maar vond het toen wel een mooi gebied. Dus spullen weer in de auto en een lekker stukkie toeren.

Onderweg werd het weer beter en beter en beter en beter. Eigenlijk werd het iets te goed. Hmmm misschien had ik de airco toch moeten laten fixen voor de vakantie. Maar gelukkig hadden we de arko nog…. Die werkte toch niet helemaal zoals we gehoopt hadden maar het was net aan uit te houden. Op de camping hadden we nog heel veel geluk want er was nog 1 plekkie over. Niet de beste maar we ’s ochtends in de schaduw. En met een temperatuur tussen de 30 en 35 graden is dat niet verkeerd. Na twee dagen boulderen in Annot, een dag naar Monaco en een rustdag vonden we het toch te warm in Annot om nog langer te blijven. Dus weer de spullen in de auto (gaat dat passen ???) en op naar Gerard en Corien in Reallon voor een prachtige afsluiting van de vakantie.

Ook deze keer was het er weer geweldig! 2 Dagen heerlijk geboulderd in Ailefroide en nog een dag op zolder omdat het toen net even te nat was om de deur uit te gaan. Ook nog een middag naar Rocher Baron geweest maar daar was het uiteindelijk toch veel te druk en hadden we de pijp aan maarten gegeven na 2 routes. Dus toen hebben we maar wat geld uitgegeven bij Alpi.

De laatste avond was er een optreden van de buurman met vrienden in Chez Riton. Dat was gewoon prachtig! Wat een avond! We hebben de Fransen eens laten zien hoe je een feestje viert. Een geweldige afsluiting van de vakantie.